Ko‘pchilik semizlikdan qutulish uchun och qolishga ham jazm qiladi hamda bundan organizm aziyat chekadi. bugun osongina parhezsiz va och qolmasdan ozish yo‘llarini o‘rgatamiz.
[caption id="attachment_6882" align="aligncenter" width="640"] Parhezsiz ozish | Avitsenna.uz[/caption]
Quyidagi mahsulotlarni iste’mol qilsangiz, organizmdagi moddalar almashinuvi yaxshilanib, ortiqcha suyuqlikni chiqarib tashlaydi. Ovqat hazm qilish tizimi faollashib, tanangizdagi yog‘larni eritib yuboradi.
Tvorog, kefir, yogurt, qatiq
Hujayralardagi ortiqcha yog‘lardan xalos qilishga yordam beruvchi kalsitriol gormoni aynan sutli mahsulotlarda juda ko‘p miqdorda bo‘ladi. Yog‘siz sut mahsulotlari parhez qilayotganlar uchun ayni muddaodir. Qatiq esa teri ostidagi yog‘larni parchalash xususiyatiga ega.Karam
Karamning barcha turlari: gulkaram, brokkoli kabilar ozish uchun juda foydali. Bu sabzavot tanangizdagi barcha ortiqcha narsalarni haydab chiqaradi. Kaloriyasi juda past bu sabzavotlardan har kuni, albatta, salatlar tayyorlab yeng.Bodring
Ozish uchun ko‘p suv ichish kerak, ammo bunga qiynalsangiz, suvning o‘rnini bosuvchi bodringdan yeng. Uning po‘stini olmay yeyish tavsiya etiladi. Bodring po‘sti vitaminlar va mikroelementlarga boy.Ko‘k choy
Ko‘k choy organizmni qizdiradi, tozalaydi va ovqatning tez hazm bo‘lishiga ko‘maklashadi. Ko‘k choy tarkibidagi tiamin moddasi nafaqat teri ostidagi yog‘larni, balki ichki organlar atrofida yig‘ilgan yog‘larni ham eritib yuboradi.Malina
Boshqa reza mevalarga qaraganda shakari kam va past kaloriyali meva bu – malinadir. Malina me’da shirasi ajralib chiqishiga yordam beradi, shuning uchun malinani ovqatlanib bo‘lgandan so‘ng yeyish tavsiya etiladi.Loviya
Dukkakli o‘simliklar sirasiga kiruvchi loviya oqsillarga juda boy. Ozish uchun esa oqsil ayni muddao. Ko‘proq dukkakli o‘simliklardan yeng, ular tanani quritish xususiyatiga ega.Xantal va qalampir
Go‘sht va baliqdan tayyorlangan taomlarga, salatlarga xantal va qalampirdan oz-ozdan qo‘shib, yeyishni odat qiling, albatta, gastrentrolog maslahatidan so‘ng. Bu ikki mahsulot me’da shirasi ishlab chiqarishni yaxshilaydi va hazm bo‘lishi qiyin bo‘lgan og‘ir va yog‘li taomlarni parchalab tashlaydi.Madina Muhammadiyeva. Qalampir.uz nashri.
Ushbu maqolani ham o'qing:
Mavsumiy allergik rinit - alomatlar, kelib chiqish sabablari va tashxislash ( 1-qism )